Je tuinhuis winterklaar maken

Jan de Boer Tuinhuizen

Het winterklaar maken van jouw tuinhuis of buitenkamer

Iedereen maakt in de zomer veel gebruik van zijn veranda, maar waarom doen we dat ook niet allemaal in de winter?! Het is heerlijk om op een frisse winterdag in het zonnetje onder de veranda te zitten met een kop koffie of thee. Maar hoe zorg je er nou voor dat de uitstraling van je buitenkamer ook klaar is voor de winter? Lees met ons mee!

Warme en natuurlijke tinten

Wat vaak terug te zien is tijdens de winter is een warme en natuurlijke sfeer. Zo zie je veel bruintinten in bijvoorbeeld de kussens, het vloerkleed of de warme dekens. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van groene planten om toch een warm gevoel te krijgen terwijl je in de buitenkamer zit.

Wat een heerlijke toevoeging is aan iedere veranda of buitenkamer is een schapenvacht of rendiervel. Deze zorgen voor een natuurlijke warmte en zien er ook sfeervol uit. Leg er een paar over de bank en je zult het zeker niet meer koud hebben! Wil je nog een toffe schapenvacht shoppen? Neem dan een bezoek aan onze showroom in Wijchen, we hebben een ruim assortiment schapenvachten. 

Foto: @onshaarlemsehuisje, Lotte van Uittert

Foto’s: @jellinadetmar

Zwarte buitenkamer met lamellen

Foto: @ourlifeatno5

Een warm haardvuur

Om in de winter nog langer buiten te kunnen genieten, is een houtkachel of heater een perfecte oplossing. Hierdoor maak je de ruimte heerlijk warm en kun je lange avonden buiten zitten. Door wat houtblokken onder de veranda op te stapelen of in een mandje te leggen, geef je de ruimte een winterse uitstraling. Met zo’n sfeer willen we allemaal wel buiten zitten in de winter, toch? 

Tip: is het een mooie, zonnige dag? Doe dan de deur van het tuinhuisje een stukje open en laat het ventileren. Dit is vooral aan te raden wanneer je een tegelvloer in het tuinhuis hebt liggen. 

Lichtjes en kaarsjes

Wat in de winter veel verschil maakt, is het toevoegen van lichtjes en kaarsjes. De dagen zijn vaak donkerder en op dit soort dagen zorgt een kaarsje voor veel gezelligheid en warmte. Ook het ophangen van lichtjes is altijd een goed idee!

De foto’s in dit artikel zijn van @ourlifeatno5, @jellinadetmar en @onshaarlemsehuisje. Volg hen op Instagram voor de mooiste inspiratie! 

Heb jij ook een heerlijke, warme buitenkamer van ons? Laat het ons vooral zien! Tag ons op Facebook of Instagram (@jandeboertuinhuizen) en wij delen jouw foto.

Jan de Boer Tuinhuizen

Foto: @ourlifeatno5

Foto: @onshaarlemsehuisje, Lotte van Uittert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *