Over ons

Al jarenlang is het ontwerpen en vervaardigen van landelijke of moderne tuinhuizen, veranda’s, buitenkamers en meer oplossingen op maat onze specialiteit. Onze passie voor hout en voor alles wat met heerlijk buitenleven samenhangt is overal in ons bedrijf voelbaar. 

In onze sfeervolle showroom bent u van harte welkom om inspiratie op te doen en wordt u voorzien van deskundig advies. We denken graag met u mee om uiteindelijk een duurzaam product te kunnen leveren waar u vele jaren plezier aan beleefd. 

Alle tuinhuizen worden met oog voor detail vervaardigd in eigen fabriek waar onze vakbekwame mensen uitsluitend werken met de beste materialen.
Een team van gemotiveerde vakmensen zorgt er tenslotte voor dat uw tuinhuis met zorg wordt geplaatst. We staan open voor al uw wensen en maken er samen iets moois van !

Jan & Marga Willems

Onze medewerkers

Het team van Jan de Boer Tuinhuizen bestaat uit enthousiaste medewerkers. Mensen met ervaring, specifieke kennis en verstand van zaken. Een hecht en trouw team, waar we trots op zijn. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk voor uiteenlopende taken op het gebied van verkoopadvies, productie, montage en showroom styling.

De normen en waarden die wij hoog in het vaandel hebben staan, zult u in elk van onze medewerkers herkennen: luisteren, respecteren, vertrouwen, eerlijkheid en betrouwbaarheid boven alles!

Wij maken er samen iets moois van!

Onze visie op duurzaamheid

Duurzaam produceren en bewust omgaan met het milieu: dat is belangrijk in het beleid van Jan de Boer Tuinhuizen.

Jan de Boer Tuinhuizen geeft om het milieu en wil bijdragen aan een betere wereld. Daarom wordt voor onze tuinhuizen voor “eerlijk” hout gekozen. Het hout wordt afgenomen bij leveranciers die de FSC-certificering en het KOMO-keurmerk dragen. Daarmee garanderen wij dat wordt voldaan aan de hoge eisen met betrekking tot de materiaalkwaliteit, de wijze van produceren en de kwaliteit van het eindproduct. Hout levert een positieve bijdrage aan het milieu, omdat voor elke gekapte boom een nieuwe geplant wordt.

FSC
Het Forest Stewardship Council, een internationale, onafhankelijke non-profit organisatie die wereldwijd streeft naar verantwoord bosbeheer, geeft het FSC-label aan hout dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd in gecontroleerde bossen en aan hout dat met respect voor de natuur wordt verwerkt. Alleen hout dat wordt hergebruikt en verwerkt volgens procedures die tegemoetkomen aan de hoogste ecologische en sociale criteria mag de FSC-certificering dragen.

KOMO
Het KOMO-keurmerk op verduurzaamd hout betekent dat het impregneerbedrijf zich houdt aan wettelijke regels en milieunormen, wat betreft het productieproces en de gebruikte impregneermiddelen.
Verduurzaamd hout met KOMO-keur is altijd geïmpregneerd met behulp van de vacuumdrukmethode. Hierdoor hecht het impregneermiddel beter aan het hout dan met de dompelmethode.

Het is een kwaliteitskeurmerk gericht op de kwaliteit van producten, processen én bedrijfsvoering voor bouwproducten, bouwelementen en bouwstoffen. Het geeft aan dat het product voldoet aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit en de kwaliteitseisen van de markt.

Het KOMO-certificaat wordt beheerd door de onafhankelijke organisatie Stichting Bouwkwaliteit (SBK). De kwaliteitseisen worden gecontroleerd door geselecteerde certifieerders. Deze zijn geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie en hebben een licentieovereenkomst afgesloten met Stichting Bouwkwaliteit.

Onze maatschappij vraagt steeds nadrukkelijker om “eerlijke” producten en Jan de Boer Tuinhuizen wil daaraan bijdragen. Zo zorgen we er dus voor dat u een eerlijk en duurzaam product krijgt.

Onze visie op het stikstof probleem

De prefab houtbouw wordt gezien als lichtgewicht bouw. Beton en steenachtige materialen zijn grote vervuilers en worden gemaakt van eindige en niet-herwinbare materialen. Als ze op zijn, komt het niet meer terug. Bomen kun je wel terug planten. Dan heb je een duurzaam systeem dat zichzelf in stand houdt. Het grote voordeel van lichtgewicht bouwen, is dat je veel minder vervoer nodig hebt en uitlaatgassen zijn de grootste boosdoener van de stikstofuitstoot in de bouw.

De prefab delen van een houten gebouw passen op 1 wagen en worden in de meeste gevallen in één dag neergezet op de bouw en tevens in een dag opgebouwd. Er zijn dus weinig verkeersbewegingen nodig voor het afleveren.

Ook bundelen wij onze transporten.

De aanvoer van de duurzame houtmaterialen komt op volle wagens binnen en de andere bouwmaterialen worden zoveel mogelijk in grote hoeveelheden ingekocht, zodat er niet ieder dag een apart pakket wordt afgeleverd.