Een schutting van Hotwood

Is het tijd voor een nieuwe schutting? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee over een nieuwe schutting die perfect past bij jouw tuin en huis. Nancy van @onshaarlemsehuisje vertelt graag meer over haar zoektocht naar dé perfecte schutting voor haar. 

 

Moderne schutting van dunne latjes

Steeds vaker zie je dergelijke schuttingen voorbij komen. Dunne latjes die in elkaar verwerkt zijn. Wij werken hiervoor met Hotwood. Dit is een duurzame houtsoort en kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. 

Een Hotwood schutting

Hotwood staat voor ‘Heated Outdoor Timber’ en past perfect binnen ons ecologische productieplaatje. Het hout wordt bij een thermobehandeling zonder toevoeging van chemische stoffen verwarmd tot minimaal 215 °C. Dit gebeurt met stoom om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan.

In combinatie met een buitenkamer of veranda

De Hotwood schuttingen worden uitsluitend in combinatie met een buitenkamer of veranda geplaatst. Hierdoor wordt de stijl van de buitenkamer doorgetrokken naar de rest van de tuin. Een voorbeeld hiervan is Nancy, @onshaarlemsehuisje op Instagram. Zij heeft de Hotwood schutting aan één kant helemaal doorgetrokken tot aan het huis. Hierdoor vormt het één geheel en ziet het er, ondanks de vele latjes, rustig en strak uit.

Wat de schutting en buitenkamer van Nancy zo bijzonder maakt, is dat ze horizontaal en verticaal Hotwood heeft gecombineerd. Dit zorgt voor een speels effect! Je kunt het geheel van Nancy hier bekijken. 

 

In de showroom leerden we een nieuw soort hout kennen: hotwood

Hotwood is hermisch gemodificeerd grenen hout dat door te verwarmen hout klasse I/II heeft gekregen. Geen hardhout, maar wel dezelfde voordelen. Het gaat zo’n 25 jaar mee en is dus duurzaam, heeft een luxe uitstraling én de juiste kleur. Het hotwood komt in rhombusprofiel: ruitvormige latten die ook vaak gebruikt worden als gevelbekleding. Voor onze schutting zijn zogenaamde triple rhombus planken gebruikt. Één plank bestaat uit drie latten bij elkaar. Dat is sneller qua installatie en de tussenruimte is steeds even groot.

Behandeling en onderhoud

Om de houtkleur te behouden hebben we het hotwood behandeld. Door het hout te behandelen krijgt het een beetje een gelige gloed, maar hierdoor blijft het wel langer mooi. 

“Wij hebben de schutting uiteindelijk uitbesteed omdat we ook een overkapping lieten bouwen. Ik kan je Jan de Boer van harte aanbevelen!” 
– Nancy van @onshaarlemsehuisje

Bekijk het volledige eindresultaat

Foto’s door Lotte van Uittert

2 reacties op “Een schutting van Hotwood

 1. Demi zegt:

  Beste,

  Onlangs wonen mijn vriend en ik met veel plezier in onze nieuwbouwwoning in Moordrecht. Na veel bloed, zweet en tranen is de binnenkant bijna helemaal ingericht naar onze eigen stijl. Het volgende project is de achtertuin! Samen met onze andere buurtjes zijn we op zoek naar een partij die voor ons een Hotwood schutting kan plaatsen. Via een blogartikel (onshaarlemsehuisje) kwam ik bij jullie website terecht en daar werd ik erg enthousiast van. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn! We zijn nu vooral nog oriënterende en aan het uitzoeken aan wat voor kosten we ong. moeten denken en wat de opties zijn. Ik zal dan gelijk maar met de deur in huis vallen, kunnen jullie een offerte opstellen? Dit is ons huis, we hebben een tuin van 40 m2 –> https://www.debrinkhorst.nl/boerenlint/woningen/eengezinswoningen-type-markies-woningtype-a072X00001CjbqeQAB/bouwnummer-143
  Wanneer wij enthousiast zijn, dan kunnen het het idee voorstellen aan onze buren, we willen graag allemaal dezelfde schutting hebben (het zal gaan om 3 buren, bouwnummers; 140, 141 en 142).
  Ik ben erg benieuwd! Hoor graag van jullie.

 2. Alice koelewijn zegt:

  Goedemorgen, graag zou ik willen weten wat bij u een schutting van hotwood kost. Het gaat om ongeveer 6,25 meter bij 180/190. We willen deze eenzijdig plaatsen tegen een bestaande schutting, horizontaal. In een eiken tint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *