Overkapping bij @jellinadetmar

Overkapping bij @jellinadetmar

Overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin is een meerwaarde voor je tuin en woning. Jellina woont nu drie jaar een woonboerderij en elk jaar proberen ze hun tuin een stukje mooier te maken. Dit jaar hebben wij in hun tuin een overkapping geplaatst, en het is prachtig geworden! In deze blog lees je Jellina’s verhaal en zie je leuke before en nog mooiere after foto’s. Lees je mee?

De achtertuin

Dit voorjaar hebben wij een start gemaakt met onze achtertuin. Voorheen was dit onze oprit en nu hebben we dit omgetoverd tot een prachtige sfeervolle tuin met vijver en zithoek.

De voortuin

In de voortuin hebben wij een pergola. De voortuin hadden we in 2018 al aangepakt en mooi gemaakt met een prachtige pergola en loungezit. Onze pergola staat dit jaar volop in de bloei. Dit geeft zoveel sfeer en gezelligheid, echt een prachtig geheel. Maar onder onze pergola zitten we niet droog en kunnen we niet schuilen voor de zon, maar dat leek mij toch ook wel een voordeel.

Met een overkapping kun je het hele jaar genieten van je tuin

Hoewel we al veel gedaan hebben in de tuin was er nog een gedeelte waar we nog niks aan gedaan hadden. Deze ruimte was naast de garage. Deze plek had wel de mogelijkheid om een overkapping te plaatsen. Die overkapping zou dan aan de garage vast gemaakt kunnen worden, dus daar zijn we over na gaan denken.

Met een overkapping in de tuin kun je het hele jaar door genieten van de tuin en kunnen we genieten van het prachtige uitzicht op de pergola. Een overkapping beschermt ook tegen de felle zon. En bij slecht weer kunnen we lekker droog zitten.

Veranda’s, overkappingen, tuinhuizen en nog meer

We kwamen in contact met Jan de Boer Tuinhuizen. Als je op hun website kijkt word je al heel vrolijk! Er staan prachtige foto’s op van veranda’s, overkappingen, tuinhuizen en nog veel meer moois! Al jarenlang is het ontwerpen en vervaardigen van landelijke of moderne tuinhuizen, veranda’s en buitenkamers hun specialiteit. Alle tuinhuizen worden met oog voor detail vervaardigd in een ‘eigen’ fabriek waar vakbekwame mensen uitsluitend werken met de beste materialen.

 

Op naar een goed ontwerp

Toen wij met Jan en Marga in contact kwamen, voelde dat gelijk heel prettig en goed. Jan en Marga zijn bij ons thuis geweest om onze ruimte te bekijken waar wij een overkapping wilden plaatsten en dachten gelijk met ons mee! Ze gaven aan dat ze alles op elke gewenste afmeting kunnen maken en dat is heel fijn. Na een gezellige middag hadden we een goed ontwerp gemaakt met de juiste afmetingen en materialen!

Bekijk jellina's portfolio

Er zijn veel opties mogelijk

Een tuinkamer of overkapping kan in verschillende stijlen opgebouwd worden. Denk aan modern, klassiek, landelijk of rustiek, door zeer ruime materiaalkeuze zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Je kunt ervoor kiezen om de buitenkamer landelijk of klassiek uit te voeren met een dakbeschot van planken, of juist modern en strak met een glad afgetimmerd plafond. Mooie strakke boeiboorden van gegrond Quickpaint, staanders in hardhout of robuust eiken met of zonder schoren of een balustrade naar keuze. Voor een warme uitstraling kan er een hardhouten of geïmpregneerde vlonder gelegd worden, al met al genoeg keus!

Jellinadetmar

Onze overkapping in de tuin

Wij hebben gekozen voor robuuste eiken staanders met schoren. Ook wilden wij graag een dakbeschot met planken en balken, net als in onze boerderij. Wij hebben ons plafond zelf geverfd. Het plafond hebben wij wit geverfd en de boeiboorden ook. Natuurlijk moet je ook gaatjes stoppen, schuren en dan pas kan je het verven. We hebben eerst alles in de grondverf gezet. De zijkant is van potdeksel planken en die hebben wij in een grijze beits geverfd. De robuuste eiken balken met schoren zitten in de olie. En op de vloer hebben wij steenschotten gebruikt. Aan de zijkant hebben wij voor een vaste glazen wand gekozen met zwarte roeden, en dat vind ik DE Eye-Catchers van onze overkapping, love it!!! Voor de sfeer en gezelligheid zit er ook prachtige verlichting in onze overkapping en samen met alle toffe meubels en accessoires en een mooie olijf is de overkapping helemaal klaar!

Bovendien hou ik van de grijs, zwart en wit. Gestyled met de stoere, robuuste materialen eiken hout en de oude steenschotten! Dat gaat toch heel goed samen ?

Wij creëren zo een extra woonruimte in onze tuin

Met deze buitenkamer creëren wij een extra woonruimte in onze tuin. We kunnen hier het hele seizoen van genieten, wat zullen we veel buiten zijn! Hier gaan we echt jarenlang plezier aan beleven. Lekker loungen, gezellig borrels drinken met vrienden en familie. Leuke feestjes vieren en BBQ’s houden, heerlijk!

Liefs, Jellina

Deze blog is geschreven i.s.m Jan de Boer Tuinhuizen!
Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link ?

2 reacties op “Overkapping bij @jellinadetmar

  1. Jan de Boer Tuinhuizen zegt:

    Goedemiddag, we helpen u graag verder. Zou u uw mailadres door kunnen geven zodat wij een vrijblijvende offerte op kunnen stellen voor u? We horen het graag. Met vriendelijke groet, Team Jan de Boer Tuinhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *