Op deze pagina vindt u meer handige informatie over onder andere de verschillende houtsoorten, deuren en ramen, staanders en dakbedekking. Daarnaast is hier ook meer informatie te vinden over onze garantie en de vergunningen. 

Houtsoorten

De materialen die wij gebruiken zijn FSC (Forest Stewardship Council), dat staat garant voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Alle wanden van onze tuinhuizen, veranda’s en schuttingen worden RVS gespijkerd. U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten hout:

– Noord-Europees Vurenhout in Zweeds of Traditioneel rabat (standaard)
– Channelsiding
– Douglas
– Bevelsiding
– Western Red Cedar (op aanvraag)
– Europees Eikenhout (op aanvraag)
– Hotwood (op aanvraag)

 

Noord-Europees Vurenhout in Zweeds of Traditioneel rabat (standaard)
Onze tuinhuizen en veranda’s worden standaard uitgevoerd in eerste klas Noord-Europees vurenhout. U heeft de keuze uit Traditioneel of Zweeds geschaafd rabat, beiden zijn 19 mm dik. Het hout wordt onder vacuümdruk verduurzaamd. Dit alles onder KOMO-keur; een KOMO certificaat garandeert een milieuverantwoorde houtverduurzaming met als resultaat een goed geïmpregneerd product.

Channelsiding
Uw tuinhuis of veranda kan daarnaast uitgevoerd worden in fijnbezaagd Channelsiding, dit kan horizontaal of 

verticaal verwerkt worden. Dit product is net als het Noord-Europees vurenhout onder vacuümdruk verduurzaamd.

Bevelsiding
Bevelsiding is fijnbezaagd geïmpregneerd vuren dat reeds zwart is gecoat. Hierbij worden de planken dus in een zwarte kleur geleverd. 

Douglas
Voor een rustieke uitstraling kunnen wij uw tuinhuis uitvoeren in naturel Douglashout. Door de van nature hoge duurzaamheid en goede stabiliteit is Douglas een ideale houtsoort voor toepassing tegen gevels of wanden. 

Deuren en ramen

Onze deuren en ramen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar (modern of klassiek, met of zonder roedeverdeling) en worden standaard geleverd in geïmpregneerd vurenhout. U kunt de diverse uitvoeringen zien op de foto’s van de verschillende modellen van ons assortiment.

Afmetingen
Onze deuren hebben een afmeting van 0.93 m x 2.00 m. Alle deuren worden voorzien van helder glas en hang- en sluitwerk. Uiteraard kan uw deur en/of raam ook worden uitgevoerd met etsglas, draadglas, isolatieglas of helder of mat veiligheidsglas. De standaard ramen zijn vaste ramen, maar deze kunnen optioneel ook als klapraam worden uitgevoerd.
Deuren en ramen kunnen als optie ook geleverd worden in hardhout, bijvoorbeeld in Meranti.

Vloeren en vlonders

Bij Jan de Boer Tuinhuizen maken we onderscheid tussen verschillende soorten vloeren en vlonders. Uw tuinhuis of veranda kan voorzien worden van een houten vloer (binnen) of vlonder (buiten). Wij bieden u diverse mogelijkheden voor in het tuinhuis:

OSB vloer
De OSB vloer (Oriented Strand Board) is een bepaald type houtplaat. De plaat is samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte, die onderling door een bindmiddel zijn verbonden.

Planken vloer
Een planken vloer bestaat uit geïmpregneerde planken. 

Voor de veranda of luifel heeft u de keuze uit de volgende vlonders:
– Geïmpregneerde vlonder (vuren)
– Hardhouten vlonder (FSC)
– Kunststof vlonder (100% gerecycled kunststof)
– Millboard vlonder
Alle vlonders zijn voorzien van een loopdekprofiel.

OSB vloer
Planken vloer
Geïmpregneerde vlonder
Hardhouten vlonder
Kunststof vlonder

Staanders

U heeft keuze uit verschillende soorten staanders om de uitstraling van uw tuinhuis of veranda aan te passen.

– Staanders van geïmpregneerd vuren (afm. 100 x 100 mm is standaard bij alle tuinhuizen)
– Staanders van eikenhout (afm. 140 x 140 mm)
– Staanders van hardhout Azobé (afm. 140 x 140 mm)
– Staanders van hardhout Meranti (afm. 120 x 120 mm)

Deze staanders (m.u.v. de eiken staanders) zijn ook zeer geschikt voor veranda’s die in kleur worden gebeitst.

Dakgoot

Onze dakgoten zijn van zink met standaard een hemelwaterafvoer van PVC tot aan het maaiveld. Wanneer u ervoor kiest om uw tuinhuis of veranda te voorzien van een dakgoot, is het ook mogelijk om de hemelwaterafvoer(en) in zink uit te voeren.

Isoleren

Door het isoleren van uw tuinhuis kunt u ieder seizoen blijven genieten van uw tuinhuis. Het tuinhuis wordt dan als het ware dubbelwandig uitgevoerd. De wanden, vloer en/of het dak worden in dat geval voorzien van een isolatie van polyurethaan en afgetimmerd met een materiaal naar keuze. Hierbij kunt u bijvoorbeeld een keuze maken voor OSB-platen of rabat. Uiteraard wordt uw tuinhuis dan ook voorzien van isolatieglas en ventilatieroosters.

Garantie

Alle door ons gebruikte houtmaterialen zijn eerste klas natuurproducten. We zullen er altijd voor zorgen dat het hout dat we gebruiken van de beste kwaliteit is. Door warmte, vocht- en drukverschil in de lucht werkt elke houtsoort. Weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf kunnen ook de kwaliteit en structuur van het hout beïnvloeden. Het voorkomen van kwasten en noesten is mogelijk. Door weersinvloeden als regen, vocht en zon kan het hout ongelijk verkleuren, krimpscheuren vertonen en/of niet geheel recht zijn. Wij geven garantie op fabricagefouten of andere problemen die door ons toedoen zijn ontstaan. Op gebruiksslijtage geven wij geen garantie, evenals op de normale werking van het hout zoals eerder omschreven.

Vergunning

Wilt u er zeker van zijn dat uw tuinhuisbuitenkamer etc. zonder vergunning geplaatst mag worden, dan kunt u een check doen op de website van het Omgevingsloket. Via onderstaande link kunt u checken of uw bouwwerk vergunningsvrij geplaatst mag worden.

DOE DE CHECK