Onze visie op duurzaamheid

Duurzaam produceren en bewust omgaan met het milieu: dat is belangrijk in het beleid van Jan de Boer Tuinhuizen.

Jan de Boer Tuinhuizen geeft om het milieu en wil bijdragen aan een betere wereld. Daarom wordt voor onze tuinhuizen voor “eerlijk” hout gekozen. Het hout wordt afgenomen bij leveranciers die de FSC-certificering en het KOMO-keurmerk dragen. Daarmee garanderen wij dat wordt voldaan aan de hoge eisen met betrekking tot de materiaalkwaliteit, de wijze van produceren en de kwaliteit van het eindproduct. Hout levert een positieve bijdrage aan het milieu, omdat voor elke gekapte boom een nieuwe geplant wordt.

FSC

Het Forest Stewardship Council, een internationale, onafhankelijke non-profit organisatie die wereldwijd streeft naar verantwoord bosbeheer, geeft het FSC-label aan hout dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd in gecontroleerde bossen en aan hout dat met respect voor de natuur wordt verwerkt. Alleen hout dat wordt hergebruikt en verwerkt volgens procedures die tegemoetkomen aan de hoogste ecologische en sociale criteria mag de FSC-certificering dragen.

KOMO

Het KOMO-keurmerk op verduurzaamd hout betekent dat het impregneerbedrijf zich houdt aan wettelijke regels en milieunormen, wat betreft het productieproces en de gebruikte impregneermiddelen.
Verduurzaamd hout met KOMO-keur is altijd geïmpregneerd met behulp van de vacuumdrukmethode. Hierdoor hecht het impregneermiddel beter aan het hout dan met de dompelmethode.

Het is een kwaliteitskeurmerk gericht op de kwaliteit van producten, processen én bedrijfsvoering voor bouwproducten, bouwelementen en bouwstoffen. Het geeft aan dat het product voldoet aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit en de kwaliteitseisen van de markt.

Het KOMO-certificaat wordt beheerd door de onafhankelijke organisatie Stichting Bouwkwaliteit (SBK). De kwaliteitseisen worden gecontroleerd door geselecteerde certifieerders. Deze zijn geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie en hebben een licentieovereenkomst afgesloten met Stichting Bouwkwaliteit.

Onze maatschappij vraagt steeds nadrukkelijker om “eerlijke” producten en Jan de Boer Tuinhuizen wil daaraan bijdragen. Zo zorgen we er dus voor dat u een eerlijk en duurzaam product krijgt.